Aika Executive Coaching

De kracht van herhaling

Ontdek de kracht van herhaling en duik dieper in zelfkennis door je te focussen op slechts een ding. De magie van het leven ligt in het verdiepen. Door te focussen op slechts één taak kunnen grote resultaten worden behaald. Dit ervaar ik in mijn verdiepingsreis van de Japji.

Wat is iets wat jij heel goed kan? Waar je jezelf echt mee kunt onderscheiden? Wat jou jouw maakt?

5 jaar geleden vond ik het best moeilijk deze vragen te beantwoorden. Ik kon altijd best veel dingen goed, maar wat onderscheidde mij nou?

Als je vroeger naar een leermeester ging kreeg je vaak maar één opdracht mee; één oefening of één zin en daar kon je dan mee aan de slag gaan en als je het na een paar jaar oefenen had gemeesterd, pas dan mocht je terugkomen. En kreeg je heel misschien de volgende.


Slechts focussen op één ding

Dit kunnen wij ons in het informatie tijdperk waarin we leven toch heel slecht voorstellen. Toen ik 5 jaar geleden met Ayurveda begon, ging ik me in de kortste tijd ook in Kundalini Yoga verdiepen, in Tantra en mind management. Ik deed steeds wel drie verschillende opleidingen door elkaar. Mijn honger naar kennis was groot en nog. Maar het was pas toen ik de dingen die ik had geleerd ging herhalen dat het echt beklijfde. Herhalen doe ik iedere dag. Er komen ook wel nieuwe dingen bij, maar de aantrekkelijkheid, de kracht, de flow en de energie zit in de herhaling. Daardoor komt de creativiteit en creatiekracht echt in mij naar boven.

Was ik op hetzelfde punt gekomen als ik mij al die jaren op slecht één opdracht, één oefening of één zin had gefocust?

Uiteraard weet ik dat niet, maar toch met de kennis die ik heb opgedaan sluit ik het zeker niet uit. De magie van het leven zit in de verdieping.

De Japji is een van de dingen die ik iedere dag herhaal. Het is een gebed in het Gurmuki. Een zeer rijke taal met veel nuance, daarbij is onze taal erg summier. De Japji zie ik als een recept voor een gelukkig leven, alle antwoorden op alle vragen die je zou kunnen hebben zijn er te vinden. De schoonheid zit uiteraard in het begrip. Maar begrijpen zit niet alleen in de betekenis, het zit ook in het gevoel en het zit zelfs in de stilte. Daar komt bij dat ik erover leer van een inspirerende leraar, samen met medestudenten die de reis op hetzelfde moment zijn begonnen, iedereen met zijn eigen achtergrond. We hebben er 40 maanden voor uit getrokken. Dat geeft wel een hele bijzondere dimensie aan het geheel.


Indien jij opzoek bent naar een verrijkende ervaring die leidt tot meer zelf kennis en zingeving in je leven – naar iets wat jou jouw maakt

Dan kan ik je de studie en de reis van de Japji erg aanraden. Alles wat je doet en tot nu toe gedaan hebt ga je er door in een ander daglicht zien. Er begint een nieuwe groep later deze maand. De leraar Jasper/Guru Gian, is meester in zijn vak. De kracht van de herhaling is groot en van de verdieping nog groter. Je hoeft helemaal geen ervaring te hebben in yoga, mag wel maar anders komt dat vast vanzelf. Het vergt wel commitment, daar ligt immers de kracht. Stuur mij gerust een persoonlijk bericht als ik je interesse heb gewekt voor de Japji of om op een andere manier aan je persoonlijke ontwikkeling te werken. Meer informatie over de Japji vind je hier https://lnkd.in/eja4jyjj

Meer weten over de kracht van herhaling, lees de blog over oude patronen, hoezeer ons lichaam er dol op is.

Share the Post:

Related Posts

Twee gezichten, de een blij van binnenuit, de ander depressief door de buitenwereld

Hart, hoofd, lichaam & ziel

Bewustwording begint met kleine stapjes en creëert een dieper besef van jezelf en je omgeving. Door yoga en meditatie kun je meer in contact komen met je ziel en je hart, zonder met je mind bezig te zijn. Dit zorgt voor meer controle over je mind en een gevoel van pure ontspanning. Het zorgt er ook voor dat je meer in contact staat met je lichaam en je gevoel, waardoor je meer controle krijgt over je leven. Leer holistisch naar jezelf te kijken en ontdek het enorme potentieel dat in je schuilt. Zelfkennis, zelfliefde en zelfbewustzijn zijn nodig voor dit proces.

Read More
Jaarring van een oude boom

Oude Patronen

Het aanleren van nieuwe patronen kan je helpen om met oude gewoontes te breken en het beste in jezelf naar boven te halen. Onze hersenen houden van patronen. We merken vaak niet eens hoeveel we op de automatische piloot doen. Maar met het managen van onze gedachten, en het luisteren naar ons hart, kunnen we de vicieuze cirkel doorbreken. En ons laten leiden naar een prettigere flow in het leven. Ontdek de kracht van je gedachten en vergroot je bewustzijn.

Read More